• Svenska
  • Norsk Bokmål
  • English
  • Dansk
  • Deutsch
  • Suomi

UKK

Usein kysytyt kysymykset karusellivarastoista

Usein kysytyt kysymykset varastohisseistä

Varastohissi on rakennettu siten, että rakenteen keskellä on nostin. Nostimen etu- ja takapuolelle kiinnittyvät hyllylevyt. Hissi liikkuu kuilussa ylös ja alas ja kerää hyllylevyjä tarjottimen tavoin ja esittelee ne varastohissin aukolla.

Varastohissiin verrattuna karusellivarastossa on rakenne, jossa hyllyjä liikuttaa pyörivä ketju eikä rakenteen keskellä oleva hissi.

Varastohissi on hyvä vaihtoehto, jos sinulla on paljon erikokoisia tavaroita ja haluat säästää tilaa. Varastohissin hyllyt säädetään automaattisesti tavaroiden korkeuden mukaan. Varastohissi voi olla myös todella tehokas poimintaratkaisu ostaessasi kolme tai useamman laitteen. Varastohissit ovat myös ainoa vaihtoa siinä tapauksessa, että haluat tai tarvitset useamman kuin yhden poiminta-aukon.

Pystysuora karuselli on usein paras vaihtoehto, jos aiot käyttää vain yhtä varastointijärjestelmää etkä aio integroida sitä ERP/WMS-järjestelmään. Jos aiot hankkia useita varastointijärjestelmiä ja etsit tehokasta poimintaratkaisua, voimme neuvoa sinua; joka tapauksessa pystykarusellit voivat olla hyvä vaihtoehto myös siihen.

Varastohissit ovat yleensä vähintään 4–5 metriä korkeita, useimmiten alle 20-metrisiä. Maailman korkein varastohissi on noin 40 metriä korkea.

Varastohissit kestävät pääsääntöisesti vähintään 200 kg kuorman hyllyä kohti. Tavanomaisen järjestelmän hyllyn kantokyky on 270–400 kg. On olemassa varastohissejä, jotka kestävät myös painavampia kuormia - jopa 1000 kg.

Usein kysyttyjä kysymyksiä kapasiteetista ja suorituskyvystä

Käyttämällä varastoautomaattia voit vähentää sitä kävelyaikaa, joka tavallisesti kuluisi hyllyjen tai hyllyjen välillä juoksemiseen. Varastoautomaatin keskimääräinen odotusaika poimintalinjojen välillä voi olla esimerkiksi 20–25 sekuntia. Jos käytät yli kolmea varastoautomaattia, hyvällä strategialla voit saavuttaa yli 200 poimintalinjaa tunnissa käyttäjää kohden - tämä on 2-3 kertaa nopeampaa, kuin manuaalinen poiminta.

Varastoautomaattiin saatavien varastopaikkojen määrä riippuu tavaroiden koosta. Jos tarkoituksesi on varastoida pienikokoisia tavaroita, voit yleisesti saavuttaa 1000–2000 varastopaikkaa automaattia kohden.

Varastoautomaatit kestävät pääsääntöisesti vähintään 200 kg kuorman hyllyä kohti. Suurimpaan osaan karusellivarastoja ja varastohissejä voidaan säilöä 300–400 kg hyllyä kohti.

Usein kysytyt kysymykset taloudesta

Uusien karusellivarastojen ja varastoautomaattien hinnat alkavat yleensä noin 55000 eurosta.

Käytetty varastoautomaatti maksaa yleensä 15 000-40 000 euroa riippuen järjestelmän mallista ja kunnosta.

On mahdollista omistaa varastoautomaatti ilman minkäänlaisia juoksevia kuluja. Me suosittelemme tosin allekirjoittamaan huoltosopimuksen varmistaaksesi, että järjestelmäsi toimii moitteita. Huoltosopimusten hinnat ovat yleensä laitetta kohti noin 50–100 euroa/kuukausi.

Yleensä 30 % tilatessa ja 70 % toimituksen yhteydessä.

Kyllä, Relevator voi auttaa sinua maksimoimaan laitteesi jäännösarvon.

Usein kysytyt kysymykset purkamisesta, siirtämisestä ja asennuksesta?

Kyllä, me Relevatorilla käytämme aina asentajia, joilla on laitevalmistajan valtuutus.

Kaikilla valmistajilla on omat asentajansa ja valtuutetut yhteistyökumppaninsa, jotka purkavat ja asentavat laitteita. Joiltakin markkinoilta voi löytyä myös itsenäisiä yrityksiä, joilla on hyvä maine.

Ennen asennusta Relevator antaa tarkistuslistan, jossa käydään läpi vaaditut valmistelut. Lisäksi lähetämme asentajan paikalle tekemään kohdearvion tehtaastasi/varastostasi. Asennus kestää yleensä 2–4 päivää yksikköä kohti.

Kyllä, käyttämällä valtuutettua asentajaa. Varastokarusellin tai automaattivaraston siirtämisellä on kustannuksensa ja se vaatii hieman suunnittelua - mutta on täysin mahdollista.

Jotkut varastoautomaatit ovat pyörillä siirrettävissä, mikäli siirto tapahtuu saman rakennuksen sisällä. Jos olet siirtämässä laitteistoa kahden rakennuksen välillä, on laitteisto purettava kokonaan.

Kyllä, ja laitteen purkukustannukset ovat yleensä pienemmät, jos laite on menossa romuttamolle sen sijaan että se koottaisiin uudelleen. Vaikka laite olisikin menossa romuttamolle, suosittelemme käyttämään valtuutettua asentajaa - purkuun sisältyy aina mahdollisuus henkilövahingoille.

Purkaminen maksaa yleensä 4 500–6 000 euroa. Asennus maksaa yleensä 5 000–8 000 euroa. Laitteiston siirtäminen kokonaisuudessaan maksaa yleensä 8 500–14 000 euroa. Yllä mainittujen kustannuksien lisäksi vaaditaan myös mukautetut pakkausmateriaalit ja saksinostimet.

Ympäristö

Käytetyt varastoautomaatit - paremman ympäristön puolesta

Hyvin huollettu ja ylläpidetty varastokaruselli tai varastoautomaatti voi helposti olla toiminnassa 20, 30 tai jopa 40 vuotta. Usein yritykset eivät ole tietoisia siitä, että varastoautomaatiota voi myydä käytettynä ja siksi lähettävätkin usein täysin toimiva koneita romutettavaksi. Kun metallilevyä valmistetaan tonnin verran, syntyy noin 2 tonnin verran hiilidioksidipäästöjä; ostamalla käytettyä varstoautomaatiota säästät rahaa – ja ympäristöä!

Autamme sinua mielellämme, kun haluat myydä käytetyt karusellivarastosi ja varastohissisi. Tämän lisäksi tarjoamme sinulle hyväkuntoisia käytettyjä laitteita kohtuulliseen hintaan. Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai soita meille!

Begagnad lagerautomation - för en bättre miljöpåverkan
Relevator miljöbil