• Svenska
  • Norsk Bokmål
  • English
  • Dansk
  • Deutsch
  • Suomi

Investointi varastoautomaatioon

Täysin automatisoidut ratkaisut, jotka muistuttavat enemmänkin tehdasta kuin varastoa, vaativat yleensä suuria budjetteja, mutta kaikenkokoiset yritykset voivat hankkia aloittelevan tason ratkaisuja. Ennen kuin kysyt itseltäsi, mihin sinulla on varaa, sinun pitäisi kysyä itseltäsi, mitä oikeastaan etsit?

Tehokkuus vai laatu?

Totta kai haluat molempia! Yleisin argumentti varaston automatisoinnin puolesta on mahdollisuus vähentää henkilöstökustannuksia ja inhimillisten virheiden mahdollisuutta prosesseissa. Tämän argumentin perusteella sinun on kysyttävä itseltäsi seuraavat kysymykset:

• Missä prosessissa voimme saavuttaa suurimmat tehokkuushyödyt?
• Ja missä henkilökunta tekee eniten kalliita virheitä?

Tärkeintä näitä kysymyksiä kysyttäessä on tehdä oma analyysisi! Automaatioratkaisuja tutkittaessa on taipumus alkaa heti etsiä tehokkaampaan keräilyyn tarkoitettuja laitteita, ja vaarana on, että tällaisia laitteita tarjoavat myyjät vahvistavat tätä mielikuvaa sinussa. Automaatiossa ei ole olemassa “yhden koon ratkaisua”, ja vaikka jokin toimiala kohtaa samankaltaisia haasteita, sinun yrityksesi voi olla ainutlaatuinen. Ehkä varastosi aiheuttaa ongelmia, sinulla on väärät tuotetiedot tai pakkausvaihe vie resurssejasi? Analysoi asia perusteellisesti.

Tilansäästö?

Tehokkuuden ja laadun lisäksi erilaisten automaatioratkaisujen tarjoamat tilansäästöt voivat myös maksaa itsensä takaisin – tilansäästöjen laskeminen on yleensä myös helpompaa kuin tehokkuuden kasvun ennustaminen. Seuraavien kohtien perusteella sinun pitäisi pystyä toimittamaan automaatiotoimittajalle riittävät todisteet siitä, miten ja jos heidän ratkaisunsa voi säästää tilaa:

• Mitkä ovat suunnitellun tilan/paikan fyysiset olosuhteet – mittaa kattokorkeus ja lattiapinta-ala tarkasti.
• Arvioi tavaramääräsi eikä nykyinen varastointikapasiteettisi tilavuutena. Varastoautomaatiolla voidaan lisätä merkittävästi täyttöastetta ja välttää ilmaa puoliksi täynnä olevissa hyllyissä ja laatikoissa. Siksi, jotta toimittaja voi arvioida varastoautomaation tuomia tilansäästöjä, on tärkeää ilmoittaa, kuinka suureksi arvioit tavaramäärän, eikä sitä, kuinka monta tai kuinka suuria hyllytiloja sinulla on.

Milloin varastoautomaatit tai karusellivarastot soveltuvat?

Varastoautomaatit ovat yleisesti ottaen erittäin hyvä vaihtoehto, jos etsit yksinkertaista ratkaisua, jonka ylläpitokustannukset ovat alhaiset ja johon on varaa suhteellisen edullisella hankintahinnalla.
Jos varastossasi on paljon suhteellisen pienikokoisia tuotteita, varastointikoneen tarjoama tilansäästö voi olla jopa 70-80 % verrattuna tavalliseen hyllytilaan. Poimintatehokkuuden osalta sanotaan yleensä, että 2-3 varastointikoneella varustettu ratkaisu voi tuottaa 120-250 poimintariviä tunnissa poimijalla – vertailun vuoksi mainittakoon, että nopea manuaalinen poiminta hyllyllä on yleensä noin 60-70 poimintariviä tunnissa.

Vertailu

Jos vertaat eri laitetyyppejä, alla olevasta Relevatorin laatimasta kuviosta voi olla apua – olemme yrittäneet havainnollistaa kokemuksemme perusteella lähtöhinnan, tehokkuuden, kapasiteetin ja liikkuvuuden (eli sen, voidaanko automaatio purkaa ja siirtää tarvittaessa).

Investointi varastoautomaatioon

Investointi varastoautomaatioon

Edellä esitetty arviointi ei ole tieteellinen, ja se voi olla erilainen kussakin laitteessa, kun arvioidaan muita parametreja.

Jos haluat kuulla lisää kokemuksistamme erilaisista automaatioratkaisuista, ota yhteyttä. Varastoautomaattien ja karusellivarastojen osalta voimme myös auttaa sinua löytämään sopivat laitteet omasta valikoimastamme. Käytä alla olevaa yhteydenottolomaketta tai soita meille!

Lue lisää oppaita samassa kategoriassa
Ympäristö

Käytetyt varastoautomaatit - paremman ympäristön puolesta

Hyvin huollettu ja ylläpidetty varastokaruselli tai varastoautomaatti voi helposti olla toiminnassa 20, 30 tai jopa 40 vuotta. Usein yritykset eivät ole tietoisia siitä, että varastoautomaatiota voi myydä käytettynä ja siksi lähettävätkin usein täysin toimiva koneita romutettavaksi. Kun metallilevyä valmistetaan tonnin verran, syntyy noin 2 tonnin verran hiilidioksidipäästöjä; ostamalla käytettyä varstoautomaatiota säästät rahaa – ja ympäristöä!

Autamme sinua mielellämme, kun haluat myydä käytetyt karusellivarastosi ja varastohissisi. Tämän lisäksi tarjoamme sinulle hyväkuntoisia käytettyjä laitteita kohtuulliseen hintaan. Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai soita meille!

Begagnad lagerautomation - för en bättre miljöpåverkan
Relevator miljöbil