• Svenska
  • Norsk Bokmål
  • English
  • Dansk
  • Deutsch
  • Suomi

FILA Nordic

Siirretäänkö varastoautomaatit vai ostetaanko uudet?

FILA Nordic on Pohjoismaiden markkinoilla luovien tuotteiden ja teollisten merkkauskynien johtava yritys ja se toimii emoyhtiö FILA Groupin alaisuudessa. Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluvat paperit, kynät ja taiteilijatarvikkeet, joita toimitetaan koulutus-, teollisuus- ja taidealojen toimijoille.

Varastotoimintansa kokonaisvaltaista siirtoa suunnitellessaan FILA Nordic otti yhteyttä Relevatoriin arvioidakseen kahden vuoden 2017 Kardex Remstar Shuttle XP 500 -varastohissin jäännösarvon.

FILA Nordicin kysymys kuului, kannattaisiko varastohissit siirtää uuteen varastoon, vai olisiko taloudellisempaa ostaa uusiin toimitiloihin uudet laitteet?

Siirron suunnittelu

Jo olemassa olevien varastoautomaattien siirron ja uusien ostamisen kustannuksia verratessa kävi selväksi, että laitteiden siirtäminen olisi edullisin vaihtoehto. Kysymykseen vastauksen löytäminen ei kuitenkaan ollut niin yksinkertaista, koska FILA Nordicille oli tärkeää myös laitteiden nopea, helppo ja ongelmaton siirto edellisestä varastosta uusiin tiloihin. Lisäksi kyseessä ei ollut vain varastoautomaattien siirrosta, vaan myös niiden sisältämien tuhansien tavaroiden siirtämisestä.

Hyvän jäännösarvon avulla saavutettiin sujuva siirto

Relevator kykeni tarjoamaan riittävän korkean jäännösarvon ja ehdotuksen siirron sujuvasta toteutuksesta, mikä lopulta johti FILA Nordicin päätökseen myydä vuoden 2017 varastohissit ja ostaa uusiin toimitiloihin uudet varastoautomaatit.

FILA Nordic hankki kaksi uutta varastoautomaattia, joiden hyllyleveys vastasi vanhoja. Uudessa tilassa he saivat kuitenkin 4 metriä lisää korkeutta, mikä lisäsi varastokapasiteettiä. Lisäksi automaattien poiminta-aukot voitiin konfiguroida Kardexin uusimmalla tekniikalla tehokkuuden ja poimintaturvallisuuden varmistamiseksi.

Uudet varastoautomaatit voitiin asentaa varastoon ennen muuttoa. Kun vanhan varaston varastoautomaatit tyhjennettiin, tyhjennettiin ne poistamalla hyllyt kokonaisuudessaan, varastoidut tavarat mukaan lukien. Näin ollen saatiin säästettyä satoja työtunteja, koska vanhoja varastoautomaatteja ei tarvinnut tyhjentää tavarasta – ja saman verran työtunteja säästyi, kun tavaraa ei tarvinnut siirtää uusille hyllyille uusiin varastoautomaatteihin.

FILA Nordic sai täten varoja uusien varastoautomaattien ostamiseen, sujuvan siirron sekä viimeisimmän varastoautomaattimallin käyttöönsä.

Ympäristö

Käytetyt varastoautomaatit - paremman ympäristön puolesta

Hyvin huollettu ja ylläpidetty varastokaruselli tai varastoautomaatti voi helposti olla toiminnassa 20, 30 tai jopa 40 vuotta. Usein yritykset eivät ole tietoisia siitä, että varastoautomaatiota voi myydä käytettynä ja siksi lähettävätkin usein täysin toimiva koneita romutettavaksi. Kun metallilevyä valmistetaan tonnin verran, syntyy noin 2 tonnin verran hiilidioksidipäästöjä; ostamalla käytettyä varstoautomaatiota säästät rahaa – ja ympäristöä!

Autamme sinua mielellämme, kun haluat myydä käytetyt karusellivarastosi ja varastohissisi. Tämän lisäksi tarjoamme sinulle hyväkuntoisia käytettyjä laitteita kohtuulliseen hintaan. Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai soita meille!

Begagnad lagerautomation - för en bättre miljöpåverkan
Relevator miljöbil