• Svenska
  • Norsk Bokmål
  • English
  • Dansk
  • Deutsch
  • Suomi

Integrointi varastoautomaatteihin

Varastoautomaattia hankittaessa tulee lähes aina esille kysymys integraatiosta varastoautomaatin tai karusellivaraston kanssa – mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa? Tässä oppaassa pyrimme selventämään yleisiä kysymyksiä. Toivottavasti saat parempaa taustatietoa nykyisten järjestelmiesi ja varastoautomaatin mahdollista yhdistämistä varten!

Varastoautomaattien yhdistäminen

“Varastoautomaattien yhdistäminen” on ilmaisu, jota käytetään usein, kun luodaan integraatio ERP- tai varastonhallintajärjestelmästä (WMS) automaattisiin varastohisseihin tai paternoster-järjestelmiin. Integrointi tarkoittaa, että voit siirtää varastointipaikat, nimikkeet ja tilaukset automaattisesti ERP/WMS-järjestelmästäsi, jotta saat yksinkertaisemman ja nopeamman logistiikkavirran, jossa on vain vähän manuaalisia vaiheita.

Mitä järjestelmiä tarkemmin ottaen on kyseessä?

Kuten edellä mainittiin, kyse on siis yhteyden luomisesta nykyisten järjestelmiesi ja varastoautomaattisi välille, mutta tarkemmin sanottuna, mitä eri järjestelmiä yleensä on mukana? Vastaus tähän kysymykseen on, että yleensä on kaksi skenaariota:

 

1. Integrointi ERP/WMS-järjestelmän ja varastoautomaatin integraatiorajapinnan välillä.
Jos olette varastoautomaatin tai karusellivaraston käyttöönottohankkeessanne todenneet, että jatkatte ERP/WMS-järjestelmänne käyttöä varastointikoneiden ohjaukseen ja käyttöön, tämäntyyppinen integraatio toteutetaan.
Tässä tapauksessa kaikki varastopaikkojen, artikkelien ja asiakastilausten muodossa olevat tiedot hallinnoidaan ja luodaan edelleen ERP/WMS-järjestelmässänne. Samoin loppukäyttäjä käyttää ERP/WMS-järjestelmääsi suorittaakseen erilaisia varastotehtäviä, kuten poimintaa, siirtoja ja inventointeja.

 

Integrointi tapahtuu ERP/WMS-järjestelmän ja automaattisen varastointijärjestelmän valmistajan tarjoaman integraatiorajapinnan välillä. Integraatiorajapinta puolestaan yksinkertaistaa kommunikaatiota varastoautomaatin ohjausjärjestelmän kanssa niin, että ERP/WMS-järjestelmään tallennettujen varastopaikkojen, nimikkeiden ja asiakastilausten perusteella saat automaattisesti oikean hyllypaikan, kun poiminta tai varastointi on tarkoitus tehdä.

 

2. Integrointi ERP/WMS-järjestelmän ja varastoautomaatin WMS:n välillä.
Jos ERP/WMS-järjestelmästäsi puuttuu suuri osa niistä toiminnoista, joita tarvitset tehokkaan ja hyvän virtauksen luomiseksi varastointijärjestelmien kanssa, on sen sijaan erittäin todennäköistä, että integroit ERP/WMS-järjestelmäsi automatisoidun varastointijärjestelmän WMS-järjestelmään.

 

Tällöin WMS-järjestelmä ottaa varastoautomaatin tai karusellivaraston käyttämiseen tarvittavia tietoja ja logiikkaa suuremmassa määrin haltuunsa. Tuotteita ja asiakastilauksia koskevat perustiedot tulevat edelleen ERP/WMS-järjestelmästäsi, mutta varaston WMS-järjestelmällä on puolestaan tiedot varastointipaikoista ja se luo optimoituja poimintaeriä/poimintatilauksia asiakastilausten perusteella. Loppukäyttäjä työskentelee myös WMS:n käyttöliittymässä.

Mitä lähetetään?

Kuten jo mainittiin, nimikkeet, varastopaikat, asiakastilaukset jne. ovat tietoja, jotka yleensä lähetetään WMS/ERP-järjestelmän ja varastoautomaatin välillä. Riippuen siitä, miten varastiautomaatin tai karusellivaraston kanssa, lähetettävien tietojen määrä on kuitenkin hieman erilainen, ja se perustuu suurelta osin kahteen edellä olevassa jaksossa kuvattuun skenaarioon. Se voisi näyttää esimerkiksi seuraavalta:

 

1. ERP/WMS-järjestelmän ja varastoutomaatin integraatiorajapinnan välinen integraatio
Koska tiedot ja logiikka ovat tässä skenaariossa edelleen ERP/WMS-järjestelmässä, integraatio on yleensä hyvin yksinkertainen ja sisältää usein vain:

• Automaatin tunnus (jos sinulla on useita automaatteja).
• Varastointipaikka (määrittää, mikä hylly haetaan).
• Seuraava varastointipaikka (valmistelee automaatin seuraavaa haettavaa hyllyä varten).
• Määrä (esim. led-listan tai automaatin näytön havainnollistamiseksi).
• Tuotteen nimi (esim. led-luettelon tai automaattisen varastointijärjestelmän näytön havainnollistamiseksi).

2. ERP/WMS-järjestelmän ja varastoautomaatin WMS:n välinen integraatio.
Tässä tapauksessa, jossa varastoautomaatio-WMS:ään on sisällytettävä enemmän tietoja ja logiikkaa, integrointi vaatii hieman enemmän tietoa. Järjestelmien välillä lähetettäviä viestejä on edelleen melko vähän, mutta viestien on yleensä sisällettävä hieman enemmän tietoa. Seuraavat ovat yleisiä viestejä:

• Nimiketiedot (täydelliset nimiketiedot)
• Asiakastilaukset
• Muut varastotilaukset (esim. siirto, siirrot, varastotilaukset)
• Transaktiot

Miten se lähetetään?

Lopuksi järjestelmät ovat käytössä, ja tiedämme, millaista tietoa järjestelmien välillä lähetetään. Mutta miten tiedot lähetetään?
ERP/WMS- ja varastojärjestelmien väliset integraatiot ovat yleensä melko yksinkertaisia viestinnän kannalta, ja teollisuus käyttää integraatiossa olemassa olevia standardeja. Järjestelmien välisessä integraatiossa puhutaan sanomamuodosta ja kuljetusmenetelmästä eli siitä, missä muodossa ERP/WMS-järjestelmästäsi tuleva tietopaketti lähetetään ja millä tekniikalla se kuljetetaan ERP/WMS-järjestelmästä varastorobottiin. Jos voit työskennellä minkä tahansa seuraavista sanomamuodoista ja kuljetusmenetelmistä, integrointi lähes kaikkien varastokoneiden kanssa on mahdollista:

Viestin muoto
• Tekstitiedosto
• Litteä tiedosto
• XML-tiedosto

Kuljetusmenetelmä
• Sähköposti
• FTP
• Tiedosto
• TCP
• API

Lue lisää oppaita samassa kategoriassa
Ympäristö

Käytetyt varastoautomaatit - paremman ympäristön puolesta

Hyvin huollettu ja ylläpidetty varastokaruselli tai varastoautomaatti voi helposti olla toiminnassa 20, 30 tai jopa 40 vuotta. Usein yritykset eivät ole tietoisia siitä, että varastoautomaatiota voi myydä käytettynä ja siksi lähettävätkin usein täysin toimiva koneita romutettavaksi. Kun metallilevyä valmistetaan tonnin verran, syntyy noin 2 tonnin verran hiilidioksidipäästöjä; ostamalla käytettyä varstoautomaatiota säästät rahaa – ja ympäristöä!

Autamme sinua mielellämme, kun haluat myydä käytetyt karusellivarastosi ja varastohissisi. Tämän lisäksi tarjoamme sinulle hyväkuntoisia käytettyjä laitteita kohtuulliseen hintaan. Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai soita meille!

Begagnad lagerautomation - för en bättre miljöpåverkan
Relevator miljöbil