• Svenska
  • Norsk Bokmål
  • English
  • Dansk
  • Deutsch
  • Suomi

Varastoautomaatti vai karusellivarasto

Jos haluat tehostaa keräilyä tai säilyttää paljon tavaraa pienessä tilassa, sekä varastoautomaatit että karusellihissit ovat hyviä vaihtoehtoja. Jokainen tapaus on arvioitava omien ansioidensa perusteella, mutta yhteenvetona voidaan todeta seuraavaa:

Varastoautomaatti – Hyvä, jos sinulla on tilaa rakentaa suuria ja useita koneita ja jos tavaroiden muotoilu ja määrä vaihtelevat suuresti.

Karusellivarasto – Hyvät pienille tuotteille, joiden muotoilussa ja tilavuudessa on vain vähän vaihtelua, ja ne on mahdollista sijoittaa pieneen tilaan ja saada tehokas varastointi, vaikka koneen kokoa ei voisikaan maksimoida.

Jos tarvitset lisäapua varastointikoneiden arvioinnissa, voimme auttaa asiantuntemuksellamme, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin, niin autamme teitä analysoinnissa ja oikean koneen löytämisessä.

Alla olevasta tekstistä löydät oppaamme, joka auttaa sinua ymmärtämään karusellihissin ja varastoautomaatin väliset erot – ja ehkä jopa päättämään, kumpi on sinulle paras!

Varastointikoneita on monenlaisia, mutta yleisimmät vaihtoehdot ovat varastoautomaatit (joita kutsutaan joskus nimellä poimintakoneet) ja varusellivarastot (joita kutsutaan joskus nimellä paternosteri). Kun kyseessä on varastointi pienissä tiloissa, molemmat vaihtoehdot ovat täysin riittäviä, mutta koneiden välillä on silti huomattavia eroja. Alta voit lukea lisää eroista ja saada vinkkejä siitä, milloin pystysuora varastoautomaatti tai karusellihissi soveltuu parhaiten.

Mitä eroa niissä on?

Varastoautomaattien ja karusellivarastojen suurin ero on voimansiirtojärjestelmän suunnittelussa. Varastoautomaatissa on kaksi osastoa, joissa on useita hyllyjä, ja varastoautomaatin keskellä oleva nosturi hakee hyllyt yhteen tai useampaan poiminta-aukkoon. Karusellihissi on kuin liukuhihna (karuselli), jossa kaikki hyllyt on yhdistetty toisiinsa ja jossa koko hihna liikkuu samaan suuntaan, kun hyllyä halutaan nostaa varastohissin poiminta-aukkoon. Sana Paternoster tulee sanoista “Isä meidän – Pater Noster” ja rukousnauha, jota käytetään rukouksissa.

Varastoautomaatin edut

• Varastoautomaatilla voidaan tietyissä olosuhteissa varastoida tuotteita, joiden paino on suurempi ja joiden korkeus ja leveys vaihtelevat enemmän. Koska nosturi nostaa vain yhtä hyllyä kerrallaan (sen sijaan, että se pyörittäisi kuljetinhihnaa, joka pitää sisällään kaikkien tavaroiden painon), varastoautomaatilla voidaan käsitellä painavampia tuotteita.
• Varastoautomaatti voidaan yleensä rakentaa mitoiltaan suuremmaksi eli korkeammaksi, leveämmäksi ja syvemmäksi. Toisin sanoen lattiatilaa voidaan muuntaa varastoautomaatiksi, johon mahtuu paljon tavaraa. Tämän mahdollistaa rakenteen painonkestävyys.
• Varastoautomaattiin liitetty ohjelmisto tarjoaa muutamia lisämahdollisuuksia hyllyjen tiivistämisen sekä kunkin hyllyn taajuussijoittelun osalta. Joillakin valmistajilla on koneissaan automaattinen korkeudenlukulaite aukossa, jolloin varastoautomaatti voi puristaa hyllyt tehokkaasti.
Tämä on luultavasti suurin etu täyttöasteen kannalta.Konetyypeissä, joissa tätä ei ole, sovitaan yleensä ostohetkellä 3-5 korkeusvaihtoehtoa käytettäväksi.

Täältä löydät myytävät varastoautomaatit.

Karusellivarastojen edut

Varastoautomaatteihin verrattuna karusellivarastoilla on seuraavat tärkeimmät edut:

• Karusellivarastot ovat hyvä vaihtoehto, jos sinulla on paljon samankokoisia pieniä tuotteita. Tällöin voit hyödyntää karusellivaraston kykyä sijoittaa monta pientä varastotilaa jokaiselle tasolle.
• Karusellivarastoja voi ostaa pienempinä malleina ja pienemmällä syvyydellä, joten karusellivarasto voi olla hyvä ratkaisu, jos haluat varastointikoneen, mutta sinulla ei ole rajattomasti tilaa varastossasi, varastohuoneessasi tai tehtaassasi.
• Karusellivaraston rakenne on usein hieman yksinkertaisempi verrattuna muihin varastointikoneisiin, joten karusellivarastot ovat usein edullisempia ja helpommin huollettavissa.

Täältä löydät myytävät karusellivarastomme.

Lue lisää oppaita samassa kategoriassa
Ympäristö

Käytetyt varastoautomaatit - paremman ympäristön puolesta

Hyvin huollettu ja ylläpidetty varastokaruselli tai varastoautomaatti voi helposti olla toiminnassa 20, 30 tai jopa 40 vuotta. Usein yritykset eivät ole tietoisia siitä, että varastoautomaatiota voi myydä käytettynä ja siksi lähettävätkin usein täysin toimiva koneita romutettavaksi. Kun metallilevyä valmistetaan tonnin verran, syntyy noin 2 tonnin verran hiilidioksidipäästöjä; ostamalla käytettyä varstoautomaatiota säästät rahaa – ja ympäristöä!

Autamme sinua mielellämme, kun haluat myydä käytetyt karusellivarastosi ja varastohissisi. Tämän lisäksi tarjoamme sinulle hyväkuntoisia käytettyjä laitteita kohtuulliseen hintaan. Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai soita meille!

Begagnad lagerautomation - för en bättre miljöpåverkan
Relevator miljöbil