• Svenska
  • Norsk Bokmål
  • English
  • Dansk
  • Deutsch
  • Suomi

Varastointikoneiden varusteet ja laatikot

Karusellivarastossa tai varastoautomaatissa on yleensä tyhjät hyllyt ilman lokeroita. Hyllyihin luodaan lokeroita tai säilytystiloja laatikoiden, väliseinien, säiliöiden tai muiden erityisesti suunniteltujen ratkaisujen avulla. Varastoautomaatti ei ole vain helppo tapa luoda osastoja/varastotiloja, vaan oikeanlaisella hyllystöllä voidaan myös parantaa ergonomiaa ja täyttöastetta. Tästä oppaasta löydät meiltä joitakin vinkkejä ja ajatuksia karustellivarastojen ja varastoautomaattien hyllystämiseen liittyen

Varastoautomaattien varusteet

Kaikissa varastohisseissä on periaatteessa puhtaat hyllyt, kun ne myydään käytettynä tai tehtaalta. Tapauksissa, joissa on erittäin leveät hyllyt, joiden on kestettävä paljon, hyllyjen poikki saattaa joskus olla stabilointiliuskoja, mutta muuten ne ovat puhtaita. Alla on lueteltu joitakin yleisimpiä hyllystövaihtoehtoja sekä kunkin ratkaisun hyvät ja huonot puolet.

Aaltopahvilaatikot

Lähes kaikki automaattien toimittajat tarjoavat yhtenä vaihtoehtona aaltopahvilaatikoiden ostamista. Aaltopahvilaatikoita on saatavana useissa ennalta määritellyissä kokoluokissa, ja yleensä saatavilla olevat valmiit ratkaisut riittävät kattamaan tarpeesi. Jos tarvitset täysin räätälöityjä mittoja, niitä voidaan tilata, mutta ne maksavat enemmän.

+ Alhaiset kustannukset
+ Voidaan räätälöidä tavaroille sopivaksi
Lika tarttuu kiinni (ei hyvä öljyisten/rasvaisten esineiden kanssa)
Ei jousta, laatikoiden tilatut mitat pätevät

Exempel på wellpap-inredning för hissautomater

 

Käytössä olevat muovilaatikot

Jos olet siirtymässä hyllytelineiden käytöstä varastoautomaatin hankkimiseen, sinulla on todennäköisesti jo ennestään muovilaatikoita, joita voit käyttää. Tämä on tietysti yksinkertainen ratkaisu, mutta se ei ehkä ole paras mahdollinen.

+ Alhaiset kustannukset / ei kustannuksia
+ Helppo siirtää tavaroita
Laatikoita ei yleensä soviteta hyllyihin (alhainen täyttöaste).
Laatikoita ei aina soviteta tavaroihin (alhainen täyttöaste).

Exempel på befintliga lådor vs. sumobox

Sumobox

Exempel på sumoboxlådor för att inreda hissautomater

Sumobox on Kardex Remstarin tytäryhtiö, ja se on ainoa tunnettu valmistaja, joka valmistaa laatikoita erityisesti varastoautomaatteihin. Sumobox on joustava ja modulaarinen muovikotelo varastoautomaatteihin. Lue lisää osoitteessa www.sumobox.se.

+ Räätälöity standardi varastoautomaatteihin.
+ Voidaan nostaa ja laskea moduuleilla
+ Kevyt
+ Joustavat väliseinät, joita voidaan siirtää tarpeiden muuttuessa
Korkeat kustannukset
Saatavana vain uutena Kardexin pystysuoriin varastoautomaatteihin.
Kestää jonkin aikaa koota

Metallihyllyt

Förvaring av brickor i Kardex Shuttle XP

Yksi useimpien automaattien toimittajien tarjoama vaihtoehto on räätälöityjen ja joustavien metallihyllyjen ostaminen. Tämäntyyppisten hyllyjen suunnittelun ansiosta voit yleensä siirtää väliseiniä, jotta saat joustavuutta lokeroiden kokoihin.

+ Erittäin kestävä
+ Joustava
+ ESD-turvallinen
+ Lika ei tartu
Korkea hinta
Ei ole joustava korkeussuunnassa
Suhteellisen raskas

Teippi

Teippiä voidaan käyttää ja käytetäänkin jakamaan hyllyt osastoihin ja varastointipaikkoihin. Se voi olla hyödyllistä erityisesti silloin, kun pystysuorassa varastointihississä on säilytettävä kokonaisia laatikoita tai tilaa vieviä tavaroita eikä hyllyä kohti tarvita paljon varastointipaikkoja.

+ Alhaiset kustannukset
+ Sisäosa ei vie tilaa
Ei estä tavaroiden liikkumista
Epäselvä jako

ESD-laatikot

Joitakin tuotteita on säilytettävä niin sanotuissa ESD-turvallisissa tiloissa. ESD tulee sanoista Electro Static Discharge, ja se tarkoittaa, että materiaali on herkkä staattiselle sähkölle, joka voi syntyä eri materiaalien kitkasta. Tätä varten on siis olemassa ESD-suojattuja ratkaisuja, jotka useimmat hyllytoimittajat tuntevat ja tarjoavat. Jos tarvitset ESD-turvallisia laatikostoja tai säilytysratkaisuja, voit etsiä esim:

• Sumobox ESD-laatikot
• Suodatinlaatikot
• ESD-muovilaatikot
• Metallihyllyt

Karusellivarastojen varustelaatikot

Karusellivarastoja varten on hieman laajempi valikoima vakiovarustelaatikoita ja -valmistajia – suurelta osin siksi, että hyllyihin mukautetut ratkaisut toimivat hyvin paternoster-kaapeissa. Tärkeintä karusellivarastojen laatikoita tarkasteltaessa on maksimoida hyllyn syvyys.
Karusellivarastojen vakiosyvyydet ovat 400 mm, 500 mm ja 600 mm. Sillä, mitkä laatikot ja miten käytät niitä, voi olla suuri vaikutus paternosterisi täyttöasteeseen.
Jos ostat laatikoita karusellivarastoon, seuraavat toimittajat ovat yleisiä:

• Arca-laatikot
• Stemo
• Perstorp
• AJ-tuotteet

Exempel på inredning för paternosterverk
Korkea täyttöaste verrattuna vääränlaisesta varustuksesta johtuvaan alhaiseen täyttöasteeseen.

Lue lisää oppaita samassa kategoriassa
Ympäristö

Käytetyt varastoautomaatit - paremman ympäristön puolesta

Hyvin huollettu ja ylläpidetty varastokaruselli tai varastoautomaatti voi helposti olla toiminnassa 20, 30 tai jopa 40 vuotta. Usein yritykset eivät ole tietoisia siitä, että varastoautomaatiota voi myydä käytettynä ja siksi lähettävätkin usein täysin toimiva koneita romutettavaksi. Kun metallilevyä valmistetaan tonnin verran, syntyy noin 2 tonnin verran hiilidioksidipäästöjä; ostamalla käytettyä varstoautomaatiota säästät rahaa – ja ympäristöä!

Autamme sinua mielellämme, kun haluat myydä käytetyt karusellivarastosi ja varastohissisi. Tämän lisäksi tarjoamme sinulle hyväkuntoisia käytettyjä laitteita kohtuulliseen hintaan. Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai soita meille!

Begagnad lagerautomation - för en bättre miljöpåverkan
Relevator miljöbil