• Svenska
  • Norsk Bokmål
  • English
  • Dansk
  • Deutsch
  • Suomi

Varastokoneiden lisäosat

Kun ostat karusellivaraston tai varastoautomaatin muodossa olevia varastointikoneita, on olemassa useita valintoja ja ostovaihtoehtoja – yksi niistä on lisäosat. Varaosiin kuuluu erilaisia ominaisuuksia, jotka helpottavat poimimaan oikean tuotteen oikeasta paikasta. Tästä oppaasta voit lukea lisää vastaavista automaattien lisäosista ja muodostaa oman mielipiteesi siitä, mikä voisi olla sinulle sopiva.

Ensinnäkin – Valvontajärjestelmät ja WMS

Käytettävissä olevien lisäosien hyödyntäminen edellyttää ennen kaikkea valvontajärjestelmää tai WMS-järjestelmää, johon tallennetaan tiedot poimintapaikoista, nimikkeistä tai tilauksista. Yksinkertaisimmassa tapauksessa automaattisen varastointi- ja hakujärjestelmän ohjauspaneelia voidaan käyttää ainakin poimintapaikkojen hallintaan. Karusellivaraston tai varastoautomaatin ohjauspaneelia kutsutaan usein PLC:ksi (Programmable Logic Controller), ja se on automaattisen varaston perusohjausjärjestelmä. Itse PLC voi olla myös käytetty poiminta-apu. Automaattisesta varastointi- ja keräilyjärjestelmästä riippuen PLC:llä voi olla enemmän tai vähemmän toimintoja – periaatteessa sen avulla voidaan aina valita hylly- tai keräilypaikka, jonka automaattinen varastointi- ja keräilyjärjestelmä tuottaa. Joissakin tapauksissa PLC voi myös käsitellä tuotetietoja. Lyhyesti joitakin PLC:n etuja ja haittoja lisäosana:

+ alhaiset kustannukset, sisältyy varastorobottiin
+ Yksinkertainen, jos poimintatiheys on alhainen.
Usein pieni näyttö
Ei graafista poimintakuvaa
Jos unohdat poimintakohteen, voi tulla kävely-/etsintäaikaa, jos kone on leveä.

Karusellivaraston lisäosat

Karusellivarastoille on saatavilla kaksi pääasiallista poimintavälinettä.

LED -osoitin

Exempel på ledlist för paternosterverk

Karusellivaraston lisäosaksi voi ostaa ohjainliuskan, joka asennetaan pöydän viereen paternosterin aukon alle. Yhdessä hyllyn esittelyn kanssa opasnauha osoittaa, mistä tavarat on poimittava sivusuunnassa. Ohjausnauha osoittaa tämän valaisemalla poimintakohdan kanssa samankokoisen pisteen tai nauhan osan. Ohjauskisko lyhentää hakuaikaa poimintapaikalle 3-4 metriä leveän paternosterin varrella.

+ Alhaiset kustannukset
+ Helppo, jos poimintatiheys on alhainen.
+ Hyödyllinen, jos varastointikone on leveä.
Ei näytä tarkkaa poimintapaikkaa
Ei näytä tuotetietoja

Digitaalinen lista

Exempel på digital list för paternosterverk
Päivitystä led-listaan on se, että sinulla on digitaalinen lista. Digitaalinen lista tarkoittaa täyttä joustavuutta sen suhteen, mitä haluat näyttää listalla. Yleensä listassa näkyy nimikkeen numero, määrä, nimikkeen kuvaus, sijainti hyllyssä jne. Digitaalinen lista on erittäin tehokas poiminnan apuväline paternoster-laitoksessa, jossa oikean poiminnan todennäköisyys kasvaa, kun tiedot ovat selkeämpiä.

+ Joustavuus sen suhteen, mitä luettelossa pitäisi näkyä
+ Poimintatarkkuuden lisääntyminen
+ Soveltuu keskisuurelle/korkealle poimintatiheydelle
Hieman kalliimpi kuin pääkirja
Ei näytä tarkkaa poimintapaikkaa (vain tekstiä)

Varastoautomaatin lisäosat

Karusellivarastojen tapaan varastoautomaateissa on sekä ohjauskiskoja että digitaalisia kiskoja poiminta-apuvälineinä. Paternosterin ja pystysuoran varastointihissin toimintojen erojen vuoksi varastoautomaattien lisäosia on kuitenkin hieman useampia vaihtoehtoja, ja ohjauskiskon ja digitaalisen listan käyttö voi olla hieman erilaista.

Ohjauskisko ja digitaalinen kisko varastoautomaatteja varten

Ohjainkiskon ja digitaalisen listan edut ja haitat ovat hyvin pitkälti samat kuin karusellivaraston – se on suhteellisen edullinen lisäosa ja se lyhentää hakuaikaa. Toisin kuin karusellivarastossa, automaattinen nosto-ohjain voi myös näyttää numeron, joka kuvaa oikeaa sijaintia syvyydessä poimintaa varten. Sama pätee digitaaliseen luetteloon. Toimittajasta riippuen luettelot voivat näyttää erilaisilta, ja alla on kaksi esimerkkiä.
Exempel på ledlister till hissautomat
Vasemmanpuoleisessa esimerkissä reunus osoittaa sivupoimintapaikan, ja keskellä olevassa näytössä oleva numero osoittaa syvän poimintapaikan. Oikeanpuoleisessa esimerkissä poimintakohta näkyy sivusuunnassa ja syvyydessä samassa näytössä.

Laser / LED -osoitin

Ainutlaatuinen poiminta-apu pystysuorissa varastohisseissä on se, että laser-/led-osoitin näyttää tarkan paikan, josta tavarat on poimittava. Osoitin on suunniteltu usealla eri tavalla, mutta yleisimmin aukon katossa oleva kisko liikkuu osoittamaan oikeaa paikkaa. Valopistettä voi olla eri muotoisia riippuen siitä, kuinka monta varastopaikkaa hyllyä kohden on. Jos sinulla on monta säilytyspaikkaa hyllyä kohti, osoitin voi olla keskitetty laserpiste, jos sinulla on vähemmän, se voi olla suurempi soikea tai pyöreä led-valo. Säilytyspaikkojen määrän lisäksi osoittimen valinnassa on tärkeää ottaa huomioon myös tavaran tyyppi. Led-valo on yleensä suositeltavampi, koska se näyttää suuremman merkinnän. Jos varastoitavia tuotteita on hyvin tiheästi, laser voi olla tarpeen oikean poimintakohdan näyttämiseksi.

+ Osoittaa tarkan poimintapaikan
+ Siirtyy poimintapaikalle jo ennen hyllyn saapumista (lyhentää hakuaikaa).
+ Turvallinen suurella poimintatiheydellä
Kalliimpi vaihtoehto
Vaatii säännöllistä huoltoa/kalibrointia

Exempel på laserpekare och ledpekare till hissautomat
Esimerkkejä laserosoittimista vasemmalla, opasosoittimista oikealla.

Lue lisää oppaita samassa kategoriassa
Ympäristö

Käytetyt varastoautomaatit - paremman ympäristön puolesta

Hyvin huollettu ja ylläpidetty varastokaruselli tai varastoautomaatti voi helposti olla toiminnassa 20, 30 tai jopa 40 vuotta. Usein yritykset eivät ole tietoisia siitä, että varastoautomaatiota voi myydä käytettynä ja siksi lähettävätkin usein täysin toimiva koneita romutettavaksi. Kun metallilevyä valmistetaan tonnin verran, syntyy noin 2 tonnin verran hiilidioksidipäästöjä; ostamalla käytettyä varstoautomaatiota säästät rahaa – ja ympäristöä!

Autamme sinua mielellämme, kun haluat myydä käytetyt karusellivarastosi ja varastohissisi. Tämän lisäksi tarjoamme sinulle hyväkuntoisia käytettyjä laitteita kohtuulliseen hintaan. Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai soita meille!

Begagnad lagerautomation - för en bättre miljöpåverkan
Relevator miljöbil